مجله آموزشی ایران تمز

راهنمای خرید لوازم خانگی | نظرات درباره لوازم خانگی | معرفی فروشگاه های برتر لوازم خانگی | بررسی فروشگاه های فرش | بررسی فروشگاه های کالای دندانپزشکی

مجله آموزشی ایران تمز

راهنمای خرید لوازم خانگی | نظرات درباره لوازم خانگی | معرفی فروشگاه های برتر لوازم خانگی | بررسی فروشگاه های فرش | بررسی فروشگاه های کالای دندانپزشکی

مهم‌ترین فاکتورهای سئو از زبان گوگل

مهم‌ترین فاکتورهای سئو از زبان گوگل 

این روزها شاید زیاد بشنوید که گوگل 200 فاکتور را برای تعیین جایگاه یک صفحه در نظر می‌گیرد. ولی همه متخصصان سئو به دنبال این هستند که مهم‌ترین و تاثیرگذارترین معیارها را هدف قرار دهند تا بیش‌ترین سهم را از این 200 فاکتور از آن خود کنند. در این مقاله به آرزوی خود می‌رسید!

یکی از چالش‌های همیشگی متخصصین سئو و مدیران سایت، نبود منبعی مستند برای شناخت مهم‌ترین فاکتورهای سئو است. گوگل قبلا در این مورد کمکی به ما نکرده بود، به‌طوری که این غول جستجوی اینترنتی همیشه در مورد سئو محتاط عمل کرده و پیش از این اطلاعات مشخص و دقیقی در مورد نحوه کارکرد موتور جستجوی خود منتشر نکرده بود.

کارمندان و مدیران این شرکت همواره در قالب توییت یا روش‌های دیگر، اطلاعاتی جزئی در دسترس متخصصین سئو قرار می‌دهند، اما این اطلاعات یا در قالب استعاره بیان می‌شوند یا کامل و واضح نیستند.

خبر خوب این است که گوگل سرانجام در ویدیوهای سریالی جدید خود با نام SEO mythbusting، اطلاعاتی در مورد اشتباهات رایج سئو منتشر کرده. این ویدیوها تا حد زیادی می‌تواند ما را به درک درست‌تری از سازوکار رتبه‌دهی به سایت‌ها برساند.

البته مهم‌تر از به دست آوردن اطلاعات جدید از ویدیوهای گوگل، تایید صحت اطلاعاتی است که تا به حال در مورد سئو به دست آورده‌ایم. شنیدن این اطلاعات از زبان گوگل می‌تواند خیال همه را راحت‌تر کند.


سه فاکتور اصلی سئو سایت از زبان گوگل

در این ویدیو مارتین اسپلیت در قالب یک مصاحبه با خوان هررا (Juan Herrera) از تیم توسعه دهندگان پروژۀ پارک ساید گوگل، به‌طور خلاصه در مورد نحوه کارکرد موتور جستجوی گوگل توضیحاتی ارائه می‌دهد. پرسش و پاسخ از این سوال شروع شد:

گوگل چطور صفحات متناسب با جستجوی کاربر را انتخاب می‌کند؟

اولین سوال درباره ارتباط صفحات با جستجوی کاربران بود. زمانی که کاربر جستجویی انجام می‌دهد هدفی در ذهن خود دارد. برای پاسخ به نیاز کاربر باید بهترین نتایج در دسترس او قرار بگیرد؛ اما باید معیاری برای انتخاب بهترین نتایج وجود داشته باشد تا بتواند به خوبی به نیاز کاربر پاسخ دهد. طبق پیش بینی متخصصان سئو سایت‌های شناخته شده، درک هدف کاربر از جستجو، آینده سئو را رقم می‌زند. برای آشنایی و فهم عمیق این مفهوم جدید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً مقاله الگوریتم BERT برت گوگل را مطالعه کنید.

آقای هررا در مورد معیارهای انتخاب بهترین نتایج پرسید:

“گوگل چه‌طور متوجه می‌شود کدام یک از نتایج پاسخ مناسبتری برای کاربر است؟”

اسپیلیت در پاسخ به این سوال از 200 عامل تاثیرگذار صحبت کرد:

“ما برای پیدا کردن مرتبط‌ترین نتایج از 200 فاکتور استفاده می‌کنیم. عنوان، تگ توضیحات متا و محتوای موجود در صفحه (متن، تصاویر، لینک ها و …) برخی از این موارد هستند. این‌که چه عاملی باعث می‌شود بهتر رتبه بگیرید سوال پیچیده‌ای است؛ ما به موارد زیادی توجه می‌کنیم.”

مهم ترین معیارهای سئو گوگل

3  فاکتور رتبه‌بندی اصلی سئو از نظر گوگل

پاسخ مارتین به سوال قبلی، مهمان SEO Mythbusting را راضی نکرد، بنابراین سوال بعدی خوان هررا به سوال قبلی نزدیک بود.

معیارهایی که گوگل از آن‌ها برای رتبه‌بندی نتایج استفاده می‌کند الگوریتم‌های گوگل را تشکیل داده‌اند. الگوریتم‌هایی که وظیفه دارند در مورد رتبه‌بندی نتایج تصمیم بگیرند.

درک الگوریتم‌های گوگل تا حد زیادی به کسب رتبه بهتر در نتایج جستجو کمک می‌کند، اما اگر بدانیم که کدام یک از معیارهای تشکیل دهنده الگوریتم‌ها تاثیر بیشتری در کسب جایگاه بالاتر دارند شاید بتوانیم یک پله به موفقیت نزدیک‌تر شویم.

تقریبا همه متخصصین سئو علاقه‌مندند مهم‌ترین فاکتورهای تاثیرگذار در کسب جایگاه را از زبان گوگل بشنوند و این سوال خوان هررا دقیقا به دنبال این پاسخ است.

“اگر بخواهید 3 فاکتور اصلی که بیشترین تاثیر را در رتبه‌بندی نتایج دارند معرفی کنید، این 3 فاکتور چه هستند؟”

مارتین اسپلیت پاسخ به این سوال را با یک مثال در مورد دولوپرها شروع کرد. مثال به این معنی بود که نمی‌توانیم چهارچوب و قانون مشخصی برای اهمیت فاکتورهای اصلی رتبه‌بندی مشخص کنیم.

“خب برای ما دولوپرها یکسری فریم ورک و چهارچوب مشخص وجود دارد. شاید شما یک فریم ورک مشخص را معرفی کنید و بگویید از این فریم ورک استفاده کن، اما رتبه‌بندی نتایج گوگل به این روش کار نمی‌کند.”


وی در ادامه 3 مورد از مهمترین فاکتورهایی که باید در سئو مورد توجه قرار بگیرند را معرفی کرد. این 3 مورد عواملی نیستند که استفاده از آن‌ها موفقیت شما را در کسب جایگاه تضمین کنند، اما توجه به آن‌ها می‌تواند تا حد زیادی به موفقیت شما کمک کند.

فاکتورهای اصلی رتبه سئو گوگل

محتوا پادشاه است

پادشاهی محتوا توسط گوگل هم تایید شد. البته اسپلیت در معرفی محتوا به عنوان مهم‌ترین فاکتور تاثیرگذار در سئو تاکید ویژه‌ای بر کیفیت محتوا داشت. محتوایی با کیفیت که با هدفی مشخص تولید شده باشد.

“مهم‌ترین نکته این که باید محتوای با کیفیت داشته باشید، محتوایی در خدمت هدف. چیزی که کاربر به وضوح به دنبال آن است یا به آن نیاز دارد. اگر محتوا به جزئیات بیشتری مثل این که کجا هستید و چه‌طور می‌توانید به کاربر کمک کنید اشاره کند خیلی عالی است.”

نصیحتی جالب و کاربردی در پاسخ مارتین اسپلیت وجود داشت که توجه به آن می‌تواند باعث ایجاد محتوایی ارزشمند شود.

“محتوایی تولید کنید که در خدمت هدف باشد”

او برای توضیح بهتر از یک مثال استفاده کرد:

اگر محصول شما یک بستنی است، نباید محصول خود را با نامی اختصاصی مثل «بستنی ابرخوشمزه شگفت‌انگیز» معرفی کنید، چرا که مخاطب شما با این نام به دنبال بستنی نمی‌گردد.

او به این مسئله اشاره کرد که ذکر نام‌های خاص و دقیق (مثل نام برند) در متن محتوا بد نیست و می‌تواند مفید باشد، اما نباید آن‌ها را به عنوان کلمات هدف به کار برد.

اسپلیت ادامه داد که در صورت امکان از جزئیات بیشتری استفاده کنید.

برای مثال اگر می‌خواهید در مورد «بستنی» بنویسید، بهتر است از عبارت «بهترین بستنی میوه‌ای تهران» استفاده کنید تا محتوا برای کاربران مشخصی مفید باشد. در این صورت گوگل متوجه رضایت کاربران از محتوایی که کاملا منطبق با نیاز آن‌ها تولید شده می‌شود، چرا که محتوای صفحه دقیقا مطابق با نیاز آن‌هاست.

“این که در محتوای خود به موارد کلی اشاره کنید فایده ای ندارد. برای مثال نباید بگویید که ما کارخانه خیلی بزرگی داریم و تعداد زیادی محصول تولید می‌کنیم. باید محتوایی داشته باشید که مطمئن هستید مورد نیاز کاربران شماست و برای آن‌ها جذاب است.

هم‌چنین باید توجه کنید که از کلماتی استفاده کنید که کاربران شما هم از آن‌ها استفاده می‌کنند. این کلمات نباید کلماتی بسیار خاص و متفاوت باشد که برای کاربر شما غریبه باشد. در واقع شما باید در محتوا به زبان مخاطبین خود صحبت کنید و از کلماتی استفاده کنید که آن‌ها برای جستجو از آن استفاده می‌کنند”

در واقع برای بهتر دیده شدن، باید بدانید کاربران با چه کلماتی به دنبال شما می‌گردند و هدفشان از جستجو چیست؟

1- محتوا، مهمترین فاکتور رتبه بندی سئو

2- متاتگ‌ها – استفاده از عنوان و توضیحات متای واضح، جذاب و واقعی

بعد از پایان بحث محتوا، خوان هررا در مورد 2 عامل پراهمیت دیگر در سئو پرسید.

دومین عامل مهم، استفاده از متاتگ‌های عنوان و توضیحات است

“بنابراین محتوا اولویت شماره یک سئو است. ممکن است در مورد 2 عامل مهم رتبه‌بندی دیگر هم توضیح دهید؟”

مارتین اسپلیت پاسخ به این سوال را با جمله‌ای جالب شروع کرد:

“2 عامل بعدی مورد پسند شماست چرا که این دو فاکتور تکنیکال هستند.”

اسپلیت دومین فاکتور مهم در سئو را استفاده از متاتگ‌های عنوان و دسکریپشن عنوان کرد. او این‌طور ادامه داد که متاتگ توضیحات فضایی در نتایج گوگل در اختیار شما قرار می‌دهد تا به کاربر نشان دهید که صفحه شما همان است که دنبال آن می‌گردد و می‌تواند به او کمک کند. در متای عنوان نیز می‌توانید از عنوانی اختصاصی که نشان دهنده هدف صفحه است استفاده کنید.

یکی از باورهای اشتباه رایج این است که تکرار بیش از حد کلمات کلیدی در متاتگ‌های عنوان و توضیحات متا باعث کسب جایگاه بهتر در نتایج گوگل می‌شود.

نکته مهم دیگر در مورد استفاده از متای عنوان این است که نباید در دو تا چند صفحه، از عنوان مشابه استفاده شود.

صحبت‌های اسپلیت به این معنا نیست که خود متاتگ‌ها از فاکتورهای رتبه‌بندی هستند، بلکه با عنوان و توضیحاتی که در متاتگ‌های Title و Description قرار می‌گیرد، درک محتوای صفحه برای ربات‌های گوگل آسان‌تر می‌شود، بنابراین استفاده از آن‌ها برای کسب جایگاه ضروری است.

3- بهینه بودن عملکرد و سرعت وب سایت

مهم‌ترین بخش از عملکرد یک وبسایت مربوط به سرعت آن است. عوامل فنی که باعث افزایش سرعت بارگذاری و نمایش بهتر محتوای یک سایت می‌شوند در زیر مجموعه عملکرد یا همان Performance قرار دارند. توجه به این عوامل باعث می‌شود سایت شما سریع‌تر و بهتر به کاربر نشان داده شود.

اسپلیت درباره سرعت و عملکرد سایت توضیح داد که این عامل در بین 200 فاکتور تاثیرگذار، به عنوان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو مورد بررسی قرار می‌گیرد؛

اما چرا او از بین این 3 عامل اصلی باید تنها در مورد تاثیر عملکرد سایت در سئو چنین چیزی بگوید؟

برای رسیدن به جواب این سوال بهتر است صحبت‌های اسپیلیت و John Mueller ، تحلیل‌گر وب مستر گوگل را با هم مقایسه کنیم.

جان مولر قبلا هم در مورد اهمیت عملکرد سایت به عنوان یکی از فاکتورهای سئو صحبت کرده بود. او در این مورد گفته بود که عوامل زیادی در سئو نقش دارند و سرعت هم یکی از آن‌هاست. این جمله شبیه به جمله مارتین اسپلیت نیست؟

مولر درباره تاثیر سرعت سایت در سئو گفته بود که این عامل از نظر گوگل بسیار مهم است، اما در برخی موارد می‌بینیم که سایت‌هایی با سرعت پایین، نتایج بسیار خوبی دارند؛

او به این نکته اشاره کرد که عوامل زیادی در سئو تاثیر دارند و لازم نیست که در همه آن‌ها عالی باشید. او این‌طور ادامه داد که سرعت سایت اهمیت زیادی دارد، اما به عوامل دیگر غلبه نمی‌کند.

اما از این گفته‌ها چه چیزی دستگیر ما می‌شود؟

از جملات اسپلیت و مولر متوجه این نکته می‌شویم که سرعت سایت به عنوان عاملی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر سئوی سایت تاثیر دارد در رتبه سومین فاکتور پراهمیت سئو قرار گرفته است.

نکته اصلی این‌جاست که فاکتورهای اول و دوم ضروری هستند و بدون آن‌ها شانس موفقیت شما برای رتبه گرفتن در نتایج تقریبا به صفر می‌رسد، اما سرعت سایت در صورتی که برای کاربران مشکل ایجاد نکند ممکن است توسط گوگل نادیده گرفته شود. در واقع در مسئله سرعت اولویت با رضایت کاربر است.

بهینه بودن عملکرد و سرعت وب سایت

چرا سئو سایت اهمیت دارد؟ یک سوال ماقبل تاریخ ولی مهم

آخرین سوال یک سوال غیرمنتظره بود. خوان هررا در آخرین سوال خود از مارتین اسپلیت پرسید که چرا برای شرکت‌ها این‌قدر مهم است که در اولین نتایج گوگل قرار بگیرند؟

شاید این سوال برای کسانی که در زمینه سئو فعال هستند کمی ابتدایی به نظر برسد، اما ظاهرا مخاطبین گوگل در این ویدیوها، هم کسانی هستند که سال‌ها در این زمینه فعالیت می‌کنند و هم افرادی که به تازگی قصد دارند اطلاعاتی در این مورد به دست بیاورند.

اسپلیت در پاسخ به این سوال توضیح داد که کسب و کارها و افراد مختلف برای شناخته شدن و دیده شدن باید در صفحه اول قرار بگیرند. هیچ‌کس بعد از جستجو کردن درباره یک موضوع نتایج موجود در صفحه 10 گوگل را مشاهده نمی‌کند، بنابراین برای دیده شدن لازم است که در صفحه و رتبه‌های اول قرار بگیرید.

بک لینک چیست؟ آشنایی کامل با لینک خارجی

بک لینک چیست؟ آشنایی کامل با لینک خارجی

بک لینک چیست و چگونه می‌توان از آن برای بهبود رتبه سایت استفاده کرد؟


بک لینک سایت چیست؟ به زبان ساده، لینکی که از سایتی به سایت دیگر ساخته شود را بک لینک می‌گویند. گوگل و سایر موتور‌های جستجو، بلک لینک را به‌عنوان «رای مثبت» برای یک صفحه خاص در نظر می‌گیرند. صفحه‌هایی با بک لینک بیشتر، به‌طور طبیعی آمار جستجو و رتبه بالا‌تری خواهند داشت.

منظور ما از لینک، متن یا تصاویری هستند که با کلیک روی آن‌ها کاربر به صفحه دیگری در اینترنت منتقل می‌شود. بک‌لینک در سئو بسیار تاثیر‌گذار است. ما در این مقاله به بررسی اهمیت بک‌لینک، نحوه ساخت آن و نحوه تعیین ارزش لینک‌های خارجی پرداخته‌ایم. اگر می‌خواهید سایت خود را به رتبه برتر برسانید، این مقاله راهنمای شما خواهد بود.

تاثیر لینک خارجی در سئو؛ ارتقا رتبه سایت با بک لینک

پس از پاسخ به سوال «بک لینک چیست» و آشنایی با ماهیت آن، نوبت به بررسی تاثیر بک لینک در سئو می‌رسد. در‌واقع لینک‌های خارجی به‌طور مستقیم در سئو سایت تاثیر می‌گذارند؛ زیرا هنگامی که لینکی از یک صفحه در سایت دیگر ایجاد شود، ارزشمندی محتوای آن تایید شده است. یعنی، ربات‌های موتور جستجو می‌فهمند که صفحه لینک داده شده ارزشمند و کارآمد خواهد بود.

برای تولید یک صفحه ارزشمند در سایت خود، ابتدا باید نیاز کاربر را در نظر بگیرید. سپس با تکنیک‌های سئو، صفحه را برای ربات‌های گوگل نیز شفاف‌سازی کنید. برای اینکه محتوایی ارزشمند داشته باشید، باید نسبت به قوانین SEO تسلط کافی پیدا کنید. 

از زمان پی‌ریزی الگوریتم گوگل، لینک‌ها از مهم‌ترین فاکتور‌های تعیین رتبه در این موتور جستجو محسوب می‌شدند. همان‌طور که گوگل تایید کرده، با وجود تغییرات متعددی که در این الگوریتم ایجاد شد، همچنان این فاکتور جزو سه اصل تعیین رتبه سایت باقی مانده است.

بک لینک چیست؟ راه ارتباطی دو سایت برای دسترسی راحت کاربر

ساخت بک لینک؛ از اعتبار دامنه تا انتخاب انکر‌تکست

برای این که به‌طور کامل به سوال بک لینک چیست پاسخ داده باشیم، باید نحوه ساخت بک لینک را نیز بررسی کنیم. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که با خرید بک لینک از هر سایتی می‌توانند سیگنال ارزشمندی را به ربات‌های گوگل ارسال کنند. با‌این وجود، باید منتظر جریمه گوگل باشید!

در واقع خرید بک لینک، به دلیل آگاه نبودن نسبت به قوانین ساخت بک لینک است. بک لینک‌هایی که به سایت‌های اسپم با اعتبار دامنه پایین ایجاد می‌شوند، برای سایت شما نیز مشکل ایجاد خواهند کرد.

در هنگام ساخت بک لینک، باید به کلمه‌ای که لینک روی آن ایجاد شده، دقت بیشتری شود. این عبارت اصطلاحاً انکر تکست نام دارد. در ادامه به‌طور کامل مفهوم و اهمیت انکر تکست را بررسی خواهیم کرد.

قرار دادن بک لینک در سایت؛ توجه به متن لینک شده یا Anchor Text

انکر تکست یا متن لینک شده به این معنی است که لینک روی چه عبارتی قرار گرفته است. به‌عنوان مثال در گذشته رایج بود که در عبارت «برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید»، لینک را بر روی کلمه اینجا قرار می‌دادند. عبارت «اینجا» متن لینک‌شده یا همان Anchor Text محسوب می‌شد.

ولی اشتباه بزرگ بی‌توجهی به عبارت انکر تکست است. هنگام بررسی گوگل برای بک لینک، ربات‌ها به انکر تکست توجه ویژه‌ای نشان می‌دهند. عملا ارزش و اعتبار منتقل شده به سایت شما در این عبارت خواهد بود. اگر سایت شما با عبارت «کتاب» لینک داده شود، جایگاه شما در کلمه کتاب در گوگل بهتر خواهد بود. ولی اگر این لینک با عبارت «موبایل» ایجاد شده باشد، جایگاه شما در عبارت «موبایل» بهبود خواهد یافت.

با بروزرسانی الگوریتم‌های گوگل، استفاده غیرطبیعی از یک عبارت به عنوان Anchor Text نیز به‌عنوان راهی برای شناسایی سایت‌های اسپم و جریمه آن‌ها تبدیل شده است. برای انتخاب انکر تکست، ترکیب‌های طبیعی مانند زیر به‌کار گرفته شود.

  • کلمه یا عبارت هدف برای سئو مانند «طراحی سایت»
  • نام برند شما مانند «وبسیما»
  • ترکیبی از نام برند و کلمه هدف مانند «طراحی سایت وبسیما»
  • عبارات عمومی مانند «صفحه» یا «منبع»
  • عبارات طولانی و راهنمایی‌کننده کاربر مانند «برای مطالعه مقاله اینجا کلیک کنید»

اگر توازن لازم میان این نوع لینک سازی‌ها برای سایت شما وجود نداشته باشد گوگل می‌تواند رفتار غیر‌طبیعی شما برای کسب بک لینک را شناسایی کند.

اهمیت استفاده از انکرتسکت در ارزش بک لینک

انتقال ارزش از طریق بک لینک؛ تفاوت بک لینک فالو و نوفالو

نحوه تشخیص ارزشمندی بک لینک چیست؟ د‌واقع انتقال ارزش بک لینک با توجه به فالو و نوفالو بودن آن تعیین می‌شود. هر لینک به‌صورت پیش‌فرض Dofollow محسوب می‌شود؛ مگر آن‌که در کد HTML آن از ویژگی Nofollow استفاده شده باشد. زمانی که ربات گوگل یک بک لینک نوفالو را مشاهده کند، ارزش و اعتباری به صفحه هدف منتقل نمی‌شود.

گوگل در سال ۱۹۹۰ مفهوم پیج رنک را معرفی کرد. در آن زمان تعداد بک‌لینک‌های یک وبسایت تاثیر بسیار چشمگیری بر رتبه‌بندی آن در نتایج گوگل داشت. متخصصین سئو و مدیران وب‌سایت‌ها با توجه به این فاکتور و با به‌کار‌گیری تکنیک‌هایی مانند تبادل لینک یا خرید بک لینک، تلاش بر بهبود جایگاه سایت در نتایج گوگل کردند.

با زیاد شدن معاملات بک لینک، گوگل الگوریتم‌های خود را آپدیت کرد و الگوریتم پنگوئن را برای شناسایی و جریمه سایت‌های متقلب معرفی کرد. پیشنهاد می‌شود برای آشنایی بیشتر با انواع دسته‌بندی بک‌لینک، مقاله لینک نوفالو چیست را مطالعه کنید تا گرفتار جریمه پنگوئن گوگل نشوید.

الگوریتم پنگوئن؛ جریمه بک لینک‌های ساختگی در سایت‌ها

فاکتور‌های مهم برای تعیین ارزش بک لینک توسط گوگل

بک‌لینک‌هایی که از سایت‌های مختلف به سایت شما ایجاد می‌شود، ارزش و اعتبار یکسانی از دید گوگل نخواهند داشت. گوگل تلاش می‌کند فاکتورهای مختلفی را برای تعیین ارزش بک لینک لحاظ کند. مهم‌ترین این ارزش‌ها به شرح زیر است:

1- اعتبار دامنه یا Domain Authority

برای تعیین اعتبار دامنه فاکتورهای بسیاری لحاظ می‌شود که برخی از آن‌ها عبارتند از عمر دامنه، نوع دامنه، تعداد بک لینک‌های دریافتی، تعداد لینک‌های خروجی، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و مواردی از این دست. هر‌چقدر اعتبار دامنه‌ای که به شما لینک داده است بیشتر باشد؛ ارزش بک لینک و تاثیر آن بر جایگاه شما نیز بیشتر می‌شود.

2- اعتبار صفحه یا Page Authority

اعتبار صفحه شباهت زیادی به اعتبار دامنه دارد. ممکن است دامنه اعتبار سایت بسیار بالا باشد؛ ولی صفحه‌ای که از آن لینک دریافت کرده‌اید، اعتبار پایینی در دامنه داشته باشد. میزان اعتبار صفحه معمولا بر‌اساس لینک‌سازی داخلی سایت و بک لینک‌های ایجاد‌شده برای همان صفحه، تعیین می‌شود.

صفحاتی که لینک‌سازی داخلی خوبی داشته باشند، معمولا اعتبار بالایی نیز خواهند داشت. به‌عنوان مثال صفحاتی که در منوی اصلی سایت هستند معمولا معتبرترین صفحات آن دامنه محسوب می‌شوند.

برای بررسی page authority و domain authority ابزارهای مختلفی وجود دارند. بهترین این ابزار‌ها Serpchecker (از سایت mangools.com) و open site explorer (از سایت moz.com) است.

3- تعداد لینک‌های خروجی

هر دامنه‌ای که به شما لینک می‌دهد، احتمالا به سایت‌های دیگری نیز لینک داده است. با افزایش تعداد لینک‌های خروجی، اعتبار بین سایت‌های مختلف تقسیم شده و در‌نتیجه کاهش می‌یابد.

معمولا سایت‌هایی که در زمینه فروش رپورتاژ آگهی یا بک لینک فعالیت می‌کنند، علاوه‌بر شما به سایت‌های بسیاری لینک داده‌اند. همین مسئله موجب کاهش ارزش و اعتبار این نوع لینک‌سازی می‌شود.


4- میزان ارتباط موضوعی سایت شما با سایت لینک‌دهنده

یکی از مواردی که گوگل توجه ویژه ای به آن دارد و تلاش میکند تا در فاکتورهای رتبه‌بندی نتایج جستجو از آن استفاده کند، ارتباط موضوعی میان صفحات لینک شده است. به‌عنوان مثال یک سایت در زمینه تور‌های گردشگری با ایجاد بک لینک در سایت‌های دانلود نمی‌تواند ارزش و اعتبار بالایی دریافت کند. ولی اگر این بک لینک ها از سایت‌هایی با موضوع سفر، گردشگری و خرید بلیت باشد، اثرگذاری بهتری در جایگاه شما می‌گذارد.

5- محل قرارگیری بک لینک

محل قرار‌گیری بک لینک در سایت اهمیت بسیاری دارد. ممکن است لینک شما در محتوای یک مقاله، سایدبار و یا حتی فوتر قرار گرفته باشد. لینک‌هایی که در محتوای صفحه هستند ارزش بیشتری در مقایسه با لینک‌های موجود در سایدبار و فوتر خواهند داشت.

به طور معمول لینک‌های موجود در فوتر یا سایدبار، در همه صفحات آن سایت نمایش داده می‌شوند، به این لینک‌ها اصطلاحا Sitewide می‌گویند. قرار‌گیری بک لینک شما در همه صفحات یک سایت می‌تواند عاملی برای تشخیص تقلبی بودن لینک، توسط ربات‌های گوگل باشد. حتی ممکن است با تکرار زیاد این اتفاق الگوریتم پنگوئن سایت شما را جریمه کند. از‌این‌رو متخصصین سئو درج رپورتاژ را ارزشمندتر از خرید بک لینک یا تبلیغات متنی می‌دانند.

متخصصین سئو همیشه اعتقاد داشتند که لینک‌سازی نیاز به استراتژی دقیق و تخصص دارد. در صفحه آموزش لینکسازی می‌توانید همه نکات تخصصی برای ایجاد لینک را مطالعه کنید.

محل قرارگیری بک لینک؛ تاثیر در ارزش‌گذاری لینک خارجی



رپورتاژ چیست؟ نکات مهم برای نوشتن رپورتاژ آگهی

رپورتاژ چیست؟ نکات مهم برای نوشتن رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی یا محتوای حمایت شده به جای استفاده از روش‌های تبلیغی تهاجمی استفاده می شود تا به طور نامحسوس مخاطب به سمت خدمات و محصولات خاصی هدایت شود.

مردم تبلیغات را دوست ندارند. شاید دلیل آن دریافت حجم بالایی از تبلیغات در زمینه‌های مختلف باشند. همین امر باعث شده استقبال مردم از تبلیغ به پایین‌ترین حد خود برسد. به همین دلیل امروزه بازاریابی محتوا مخصوصا محتوای حمایت شده یا دارای اسپانسر جایگاه ویژه‌ای در میان مردم یافته است. این محتوا می‌تواند به صورت متنی، ویدویی و هر نوعی از اشکال مختلف رسانه باشد که مردم را به سمت استفاده از خدمات یا خرید محصولاتی خاص هدایت می‌کند.

معنی کلمه رپورتاژ چیست؟

کلمه رپورتاژ به معنای گزارش است. اما منظور از رپورتاژ پیست؟ در واقع نوعی از تبلیغ است که به صورت غیرتهاجمی انجام شده و مخاطب ناخودآگاه به سمت استفاده از محصول یا خدماتی خاص سوق داده می‌شود.
تصور کنید فردی که در زمینه آموزش و خود آرایی فعالیت می‌کند. در صفحه اجتماعی خود روش‌های مختلفی را برای آرایش صورت معرفی می‌کند. هنگام آموزش دادن از برندهای مختلف لوازم آرایشی استفاده می‌کند. پس از اتمام آموزش افراد زیادی به دنبال انجام آن و یادگیری روش هستند. این افراد برای خرید لوازم آرایشی موردنیاز ناخودآگاه از همان برندهایی خرید می‌کنند، که در ویدیو استفاده شده‌اند.


رپورتاژ آگهی چیست؟

رپورتاژ آگهی یا محتوای حمایت شده به محتوایی گفته می‌شود که اسپانسر به ازای انتشار او به منتشر کننده هزینه پرداخت می‌کند. به جای استفاده از روش‌های تبلیغی تهاجمی از این روش استفاده شده تا به طور نامحسوس مخاطب به سمت خدمات و محصولات خاصی هدایت شود.
محتوای حمایت‌شده با قرار گرفتن در کنار سایر مواردی که بیننده از آن‌ها لذت می‌برد، باعث می‌شود نام تجاری شما معتبر و قابل اعتماد باشد. علاوه بر آن این نوع محتوا به جای آزار مخاطب، تجربیات جدیدی به او اضافه می‌کند. در رپورتاژ آگهی، اعتماد عامل اصلی جذب مشتریان بالقوه است.

این نوع محتوا زمانی جذاب‌تر است که از یک شرکت یا اینفلوئنسر حمایت مالی می‌کنید که مخاطب اصلی شما را هدف قرار می‌دهد و قبلاً درباره موضوعاتی که با برند شما همسو هستند بحث کرده است. هنگامی که این کار به درستی انجام شود، هر اشاره‌ای به نام تجاری شما به نظر یک تناسب طبیعی است تا یک تبلیغ تهاجمی.

رپورتاژ آگهی چیستنمونه هایی از رپورتاژ در ادامه معرفی شده‌اند:

  • عکسی از یک اینفلوئنسر که لباسی را پوشیده است و این لباس توسط یک برند تهیه شده است.
  • یک پست وبلاگی که خدمات مختلف VPN را مقایسه می کند و توسط یک ارائه دهنده VPN خاص حمایت می‌شود.
  • ویدیویی در یوتیوب با پیامی در ابتدا مبنی بر اینکه یک تبلیغ کننده خاص از آن حمایت مالی کرده است.

تفاوت بین محتوای حمایت شده و تبلیغات بومی چیست؟

نوعی تبلیغات بومی است که مختص مشارکت حمایت شده بین دو برند است. این تفاوت شبیه ضرب المثل “همه مربع‌ها مستطیل هستند اما همه مستطیل‌ها مربع نیستند” است.

فرمت‌های رپورتاژ آگهی کدامند؟

از هر فرمتی می‌توانید برای رپورتاژ آگهی استفاده کنید و هیچ محدودیتی برای آن وجود ندارد. در واقع چیزی که این نوع محتوا را از دیگر محتوا‌ها جدا می‌کند، حمایت مالی است. انواع مختلفی از فرمت‌های زیر برای رپورتاژ آگهی استفاده می‌شوند:

  • مقالات
  • فیلم
  • عکس
  • اینفوگرافیک
  • توییت‌های حمایت شده (توئیتر)
  • تبلیغات
  • IGTV در اینستاگرام
  • استوری اسنپ چت
  • استوری فیس بوک
  • ویدئوهای یوتیوب
  • پادکست
  • و …

به این نکته توجه کنید که محتوای رپورتاژ باید مشابه با سایر محتواهای موجود در فید باشد.

محتوایی که شما به عنوان رپورتاز آگهی در وب سایت، شبکه اجتماعی یا هر بستر دیگری منتشر می‌کنید، باید با سایر محتواهای موجود مشابه باشد. در واقع نوع ارائه محتوا باید با محتواهای قبلی و بعدی یکسان باشد. به این صورت محتوا کاملا طبیعی بوده و هیچ شک و تردیدی در زمینه تبلیغی بودن به وجود نمی‌آید.

فرمت‌های رپورتاژ آگهی کدامند

اهمیت استفاده از رپورتاژ آگهی چیست؟

همان‌طور که گفته شد رپورتاژ به صورتی غیرتهاجمی تبلیغ را انجام داده و اعتماد به برند را در افراد ایجاد می‌کند. به همین دلیل داشتن عملکرد مناسب آن مهم‌ترین دلیل برای استفاده از آن است. رپورتاژها میزان فروش بسیار بیشتری نسبت به تبلیغات معمولی دارند.
علاوه بر آن خوانندگان تمایل بسیار بیشتری به خواندن مطالب رپورتاز آگهی نسبت به تبلیغات معمولی دارند. همین امر نشان دهنده اهمیت استفاده از رپورتاژ است. اگر برای یک بار از این نوع محتوا استفاده کنید تأثیر آن را در فعالیت و کسب‌وکار خود خواهید دید.
اگر نرخ تبلیغات شما کاهش پیدا کرده است و یا قصد استفاده از روش تبلیغاتی جدیدی دارید، رپورتاژ گزینه بسیار مناسبی برای شماست. رپورتاژ باعث افزایش اگاهی از برند می‌شود. همچنین به دور زدن ضد تبلیغ‌ها، افزایش میزان تعامل با مشتری و ایجاد فضای بیشتر برای ارجاع خریدار کمک می‌کند.

نکات مهمی که قبل از نوشتن رپورتاژ آگهی باید در نظر بگیرید

اگر با خواندن این مطلب مصمم شده‌اید تا از رپورتاژ آگهی استفاده کنید، بهتر است قبل از آن نکات زیر را در نظر داشته باشید:

نکات مهمی که قبل از نوشتن رپورتاژ آگهی باید در نظر بگیرید

یافتن کانال مناسب برای انتشار رپورتاژ

اولین و مهم‌ترین نکته قبل از نوشتن رپورتاژ آگهی، یافتن کانال مناسب برای انتشار آن است. ابتدا در میان کانال‌های مختلف بهترین و مرتبط‌ترین گزینه با فعالیت و خدمات خود را پیدا کنید. این کانال چه تعداد مخاطب دارد و مخاطبان آن چه ویژگی‌هایی دارند.

بررسی کانال انتخاب شده

در مرحله دوم باید با بررسی محتواهای قبلی در مورد این کانال تحقیقات لازم را انجام دهید. برای نوشتن یک رپورتاژ موفق باید سابقه موفق سایت را بررسی کنید. این که چه نوع محتوایی بیشترین بازدید را داشته؟ محتوای تصویری تهیه کنیم بهتر است یا متنی؟ و سوالاتی از این قبیل که به یافتن پاسخ مناسب برای آن‌ها می‌توان یک رپورتاز موفق آماده کرد.

تعیین میزان هزینه ی مختص برای رپورتاژ

سایت‌ها و کانال‌های مختلف بر اساس معیارهای متفاوتی هزینه درج رپورتاژ آگهی را تعیین می‌کنند. عوامل مختلفی مانند ناشر، نوع نوشتار و خدمات دیگر در تعیین هزینه تأثیرگذار هستند. همچنین تعداد لینک‌ها، رتبه سایت، تعداد کلمات متن و تصاویر نیز تعیین کننده قیمت هر رپورتاژ آگهی هستند.

بررسی تأثیر آگهی رپورتاژ

با بررسی نتیجه به دست آمده از انتشار رپورتاژهای مشابه و مقایسه آن با روش‌های دیگر و تعیین میزان ROI می‌توانید نتیجه موردانتظار را تخمین بزنید. اگر پس از بررسی‌های انجام شده به این نتیجه رسیدید که رپورتاژ تأثیر مثبتی در روند فعالیت شما دارد، می‌توانید برای انتشار آن اقدام نمایید.

سخن آخر

رپورتاژ آگهی چیست؟ رپورتاژ یکی از بهترین و تأثیرگذارترین روش‌های انجام تبلیغ به صورت غیرتهاجمی است. در این روش می‌توانید به صورت کاملا نا محسوس محصولات و خدمات خود را به مخاطبان معرفی و آن‌ها را به سمت خرید و استفاده از آن‌ها هدایت کنید. نکات زیادی در مورد این نوع تبلیغ در این محتوا معرفی شد. اگر شما نیز قصد استفاده از مزایای این روش را دارید، قبل از استفاده حتما اطلاعات کاملی در مورد آن به دست آورید.

ا

سئو خارجی چیست؟

سئو خارجی چیست؟

مفهوم Off Page در سئو

سئو خارجی ( off-page SEO) به مجموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که خارج از سایت خودمان انجام می‌دهیم ولی بر سئو سایت و جایگاه ما در نتایج جستجو تاثیرگذار هستند.

سئو خارجی را بیشتر با فرآیند لینک سازی و مدل‌های مختلف آن معرفی می‌کنند و حتی در برخی موارد در تقابل با استانداردهای گوگل و بخشی از سئو کلاه سیاه شناخته می‌شود ولی این طرز نگاه صحیح نیست. در مقابل سئو خارجی طیف گسترده‌ای از اقدامات و تکنیک‌ها را پوشش می‌دهد که اتفاقا در بیشتر موارد اثربخش و همسو با سئو کلاه سفید هستند.

ابتدا با مفهوم سئو خارجی آشنا شده و در ادامه مهمترین تکنیک‌ها برای تقویت سایت از طریق Off-Page را معرفی می‌کنیم.

تکنیک‌های سئو خارجی

مفهوم سئو خارجی

تفاوت off-page و on-page در سئو

سئو امروز به یک دانش تخصصی تبدیل شده و همچون هر حوزه حرفه‌ای دیگری نیازمند ادبیات و واژگان اختصاصی خود است. تعریف و استفاده از این واژگان کمک می‌کند تا شفافیت و سادگی را در تعاملات حرفه‌ای، آموزش مفاهیم و تعیین شرح وظایف تجربه کنیم.

در نتیجه ممکن است هیچ یک از این اصطلاحات را نشنیده باشیم یا در کار خود استفاده نکنیم ولی همچنان به اصول و مبانی سئو پایبند بوده باشیم.

تفاوت سئو خارجی و داخلی چیست؟

برای آنکه بتوانیم به جایگاه مناسب در نتایج جستجو برسیم نیازمند انجام اقدامات و اجرای تکنیک‌های متنوعی هستیم. اگر این اقدمات مستقیما در سایت (دامنه) خود ما انجام شده باشد به آن سئو داخلی و اگر در بیرون از سایت و دامنه‌های دیگر باشد و به نوعی بر سئو سایت ما تاثیرگذار باشد به آن سئو خارجی می‌گوییم.

سئو داخلی را می‌توان به دو بخش جزئی‌تر شامل محتوا و تکنیکال تقسیم کرد. چند مثال از هرکدام را با هم بررسی کنیم:

سئو محتوا: استفاده از هدینگ مناسب، عنوان و توضیحات متا، تصویر، ویدیو، پادکست، چگالی کلمات کلیدی و …

سئو تکنیکال: بهبود سرعت سایت، استفاده از نشانه گذاری استاندارد (Schema)، آدرس‌دهی صفحات، کنونیکالیزیشن و …

سئو خارجی: لینک‌سازی از سایت‌های دیگر، حضور مستمر در شبکه‌های اجتماعی، انتشار محتوا در پلترفم‌ها مثل یوتیوب و آپارات، لوکال سئو و …

تفاوت سئو داخلی و خارجی

توجه کنیم که ممکن است اقدامات دیگری نیز خارج از سایت خود یا حتی فضای وب انجام دهیم ولی به طور مستقیم بر سئو سایت ما تاثیرگذار نباشد. به عنوان مثال ارسال پیامک انبوه می‌تواند بازدید سایت ما را در مقطع کوتاهی بالا ببرد ولی این افزایش بازدید مستقیما به جایگاه ما در نتایج جستجو کمکی نخواهد کرد.

همچنین تبلیغات محیطی (بیلبورد) و تلویزیونی موجب افزایش آگاهی عمومی از نام برند ما شده و میزان جستجوی آن در گوگل را افزایش می‌دهد ولی چنین اتفاقی مستقیما (حداقل در کوتاه مدت) کمکی به سئو نخواهد کرد. در نتیجه چنین اقداماتی را بخشی از سئو خارجی در نظر نمی‌گیریم.

سئو Off-Page را باید معادل سئو کلاه سیاه بدانیم؟

خیر! رنگ‌بندی تکنیک‌های سئو و تقسیم آنها به سفید، سیاه و خاکستری زاویه دیگری از تفکیک مفاهیم و نام‌گذاری است و نمی‌توانیم سئو کلاه سیاه را معادل سئو خارجی بدانیم.

تا جایی‌که اقدامات ما مبتنی بر استانداردهای گوگل شامل تولید محتوای با کیفیت، ارائه تجربه کاربری ایده‌آل و پاسخ‌گویی به نیاز مخاطب باشد اصطلاحات در حال انجام سئو کلاه سفید هستیم و زمانیکه هدف ما تنها بهبود رتبه در نتایج جستجو و فریب الگوریتم‌های گوگل باشد وارد مرز سیاه شده‌ایم.

اجازه دهید با یک مثال این موضوع را شفاف کنیم؛ فرض کنید یک محتوای بسیار جذاب را در سایت خود منتشر کنیم (مثلا کتاب سئو برای همیشه در آکادمی وبسیما). این محتوا می‌تواند به مرجع اصلی تبدیل شده و سایت‌های دیگری آن را معرفی کنند یا از طریق لینک‌سازی به آن ارجاع دهند. در چنین شرایطی سئو خارجی ما تقویت می‌شود ولی برخلاف استانداردهای گوگل عمل نکرده‌ایم.

در مقابل اگر تلاش کنیم که با انتشار رپورتاژ آگهی و لینک‌سازی به این صفحه جایگاه‌ش را بهبود دهیم در واقع از سئو خارجی به عنوان یک تکنیک کلاه سیاه استفاده کرده‌ایم.

از دید گوگل همین دو دسته بندی یعنی سفید و سیاه وجود دارد ولی از نظر متخصصین سئو گروه سومی هم داریم به نام سئو کلاه خاکستری. در شرایطی که اقدامات ما در سئو خارجی برخلاف دستورالعمل‌های گوگل باشد ولی آنقدر طبیعی به نظر برسد که همچنان اثربخش بوده و موجب جریمه سایت نشود به آن سئو کلاه خاکستری می‌گوییم.

انواع سئو؛ سفید، سیاه و خاکستری

در همین مثال رپورتاژ آگهی، اگر محتوایی که در رسانه میزبان منتشر می‌کنیم واقعا مفید بوده و از نظر معنایی با سایت ما و رسانه منتشر کننده مرتبط باشد، گوگل این لینک را طبیعی در نظر گرفته و نوعی از ارجاع واقعی در فضای وب شناسایی می‌کند.

در واقع با استانداردهای گوگل را نقض کرده‌ایم چرا که هر مدل پرداخت هزینه برای دریافت لینک را غیرطبیعی محسوب می‌کند. ولی اینکار به شکلی انجام شده که برای الگوریتم‌های گوگل قابل تشخیص نیست.

فراموش نکنیم که همه اقدامات ما در سئو پتانسیل تبدیل شدن به یک تکنیک سیاه را دارند!

هر زمان که روی کسب جایگاه بیش از حد اصرار کنیم و تجربه کاربر را قربانی سئو کرده باشیم در واقع یک تکنیک سفید را به سیاه بدل می‌کنیم. مثلا در تولید محتوا اگر به فکر تکرار بیش از حد یک کلمه (در جایی‌که واقعا نیاز نیست) باشیم دچار Keyword Stuffing می‌شویم که یکی از روش‌های کلاه سیاه است.

الگوریتم E-E-A-T

Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness

یکی از الگوریتم‌های گوگل برای رتبه‌بندی صفحات سیستم E-E-A-T است که شامل 4 مفهوم تخصص (Expertise)، تجربه (Experience)، اعتبار (Authoritativeness) و اعتماد (Trustworthiness) می‌شود.

تعیین هریک از این فاکتورها برای سایت به عوامل متعددی در داخل و خارج سایت وابسته است. مثلا اگر یک رسانه معتبر پزشکی به سایت ما که ارائه دهنده خدمات درمانی است ارجاع دهد بر روی اعتبار و قابل اعتماد بودن آن تاثیر مستقیم خواهد داشت.

سیستم E-E-A-T شامل 4 مفهوم تخصص (Expertise)، تجربه (Experience)، اعتبار (Authoritativeness) و اعتماد (Trustworthiness)

در گذشته سئو خارجی محدود بود به دریافت لینک، یعنی حتی فعالیت‌های ما در شبکه‌های اجتماعی هم با هدف کسب یک لینک نوفالو از دامنه‌ای معتبر بود. ولی؛

الگوریتم‌های جدید و سیستم EEAT به قدری قدرتمند شدند که بدون وجود لینک نیز می‌توانند اعتبار یک سایت را تشخیص دهند.

فرض کنید که سایت دی ام بورد (به عنوان یک رسانه تخصصی در حوزه دیجیتال مارکتینگ) مقاله‌ای برای معرفی 10 آژانس دیجیتال مارکتینگ بنویسد ولی به هیچ یک از آنها مستقیما لینک نداده باشد. گوگل با بررسی محتوای صفحه متوجه ارتباط معنایی این 10 شرکت می‌شود و از روی نام برندها می‌فهمد که به نوعی معرفی شده‌اند. چنین محتوایی می‌تواند بر اعتبار و تخصص ما تاثیرگذار باشد.

در اینجا مفاهیمی مثل Linkless Backlink، Brand Mention و Co-Citation اهمیت پیدا می‌کنند که در صورت استفاده به موقع و اصولی به اندازه یک لینک بر سئو خارجی ما اثرگذار هستند.


آشنایی با انواع روش جایگزین دندان کشیده شده و توضیحات درباره روش های جایگزین دندان

آشنایی با انواع روش جایگزین دندان کشیده شده و توضیحات درباره روش های جایگزین دندان

انواع روش جایگزین دندان کشیده شده

یک خبر خوب برای کسانی که دندان های خود را کشیده یا از دست داده اند داریم. آن خبر این است که پیشرفت های اخیر در رشته دندانپزشکی باعث شده. گزینه های بسیار زیادی برای جایگزینی دندان های از دست رفته ابداع شود که هم زیبا و کاربردی هستند. و هم در نقش دندان واقعی و طبیعی ظاهر می شوند. با ما همراه باشید تا شما را با انواع روش جایگزین دندان کشیده شده آشنا کنیم. این شما و این 4 روش جایگزین دندان در دندانپزشکی که در این مقاله با آن ها آشنا خواهید شد.

جای خالی دندان هایی که نیستند و مشکلات فراوانی که برای ما به وجود می آورند

زمانی که دندانی از بین میرود تنها یک جای خالی در دهان به جای نمیگذارد. این جای خالی میتواند برای تکلم ، جویدن، نگهداری و تیمز کردن دندان های شما مشکل ایجاد کند. از همه مهمتر، این جای خالی بهترین فرصت را به دندان های دیگر میدهد که جا برای خود باز کنند و تحت فشار ناشی از جویدن غذا، کم کم جابجا و کج شوند. این کجی قطعا نیازمند ارتودنسی است. اگر دندان خود را از دست داده اید، بدترین کاری که میتوانید. در حق خود و دندان هایتان انجام دهید این است. که جای خالی این دندان را به حال خود رها کنید و هیچ اقدامی برای پر کردن آن انجام ندهید. اما اگر در اسرع وقت این جای خالی ها را پر کنید دیگر هیچکدام از این مشکلات را تجربه نخواهید کرد.

4 روش جایگزین دندان افتاده

ایمپلنت دندان، موثر، زیبا و ماندگار

از نظر متخصصان دندانپزشکی و اغلب کسانی که این عمل را انجام داده اند. بهترین جایگزین دندان کشیده شده کاشت ایمپلنت دندان است. ایمپلنت ها به طرز عجیبی قوی، متسحکم و شبیه به دندان های شما عمل میکنند. فرقی نمیکند یک دندان را از دست داده باشید یا همه آن ها را، این دستگاه های عالی دقیقا مانند یک دندان واقعی به استخوان فک متصل میشوند و از این نظر شبیه ریشه دندان عمل میکنند. از طرف دیگر تاج هایی بسیار زیبا و مقاوم دارند که کاملا شبیه تاج و عاج دندان های طبیعی شما هستند. خوردن، آشامیدن، تکلم و ادای کلمات با این ایمپلنت ها دقیقا مشابه کسی است که تمام دندان هایش طبیعی است. ایمپلنت ها از هر لحاظ بی نقص هستند و یکی از معتبرترین گزینه ها جایگزین دندان افتاده محسوب میشوند.

انواع روش جایگزین دندان

یک پیچ به عنوان پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک کار گذاشته میشود و بعد از 3 تا 6 ماه استخوان فک کاملا پیچ را به خود متصل میکند. و بعد از آن، تاج و تمام بخش های ایمپلنت در نقش یک دندان واقعی برای شما عمل خواهند کرد. ایمپلنت ها هر چند هزینه بالایی دارند اما از لحاظ ماندگاری بسیار زبان زد هستند. و بنابراین میتوان به صورت دائم از آن ها استفاده کرد. شما تنها باید به زیبایی و ماندگاری آن ها فکر کنید. و هزینه ایمپلنت برای شما اصلا مهم نباشد چون ارزشش را دارد. ایمپلنت فوری نیز به عنوان جدیدترین روش جایگزین دندان به تازگی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.

بریج دندان یا پل دندانپزشکی

اگر یک یا دو دندان که کنار هم هستند را از دست داده اید انتخاب بریج دندان بهترین گزینه برای پر کردن جای خالیشان است. پل دندانی یکی از انواع روش جایگزین دندان کشیده شده و شامل یک یا چند دندان مصنوعی به هم متصل شده است که میتواند با اتصال به دندان های مجاور، جایگزین خوبی برای دندان های از دست رفته باشد. استفاده از این بریج ها میتواند دائمی باشد و نتایج نیز نسبتا طبیعی هستنند. انواع مختلفی بریج وجود دارد و شما برای جایگزین کردن دندان با نظر متخصص دندانپزشکی، میتوانید بهترین بریج را برای خود انتخاب کنید.

بزرگترین نقطه ضعف پل های دندانپزشکی تراش دادن مینای دندان های دو طرف پل است. برای اینکه بتوانیم پل را در جای خود ثابت نگاه داریم، در برخی از بریج ها، مثل بریج سنتی باید دو دندان طرفی بریج را برش دهیم تا پل را روی آن ها سوار و محکم کنیم. قیمت بریج دندان نسبتا کمتر است ولی باید تقریبا پس از هر 5 سال آن ها را تعویض کنید.

پروتز موقت دندان

پروتزهای موقت دندانپزشکی یک روش جایگزین دندان به صورت موقت و در کوتاه مدت هستند. این پروتزها قابل حرکت هستند و میتوان به راحتی آن ها را بیرون آورد و یا دوباره در دهان گذاشت. این پروتزها وزن کمی دارند، قیمت خیلی پایینی دارند اما صرفا فقط برای پر کردن دندان استفاده میشوند و نمیتوانند در نقش دندان ظاهر شوند. از این پروتزها نمیتوان به صورت دائمی استفاده کرد.

پروتز متحرک کامل و ناکامل دندان

پروتزهای متحرک و کامل، پروتزهایی با قابلت جابجایی هستند که از انواع روش جایگزین دندان کشیده شده محسوب میشوند. پروتز کامل دندان به طور مستقیم روی لثه های بیمار قرار میگیرد، در حالی که پروتزهای ناکامل ممکن است با کمک یک نگهدارنده فلزی به سایر دندان ها متصل شوند. در اصطلاح عامیانه به این پروتزها دندان مصنوعی میگویند.( همان دندان هایی که پدربزرگ ها و مادربزرگ ها هم از آن ها استفاده میکنند.)

استفاده از این دندان ها معمولا چندان توصیه نمیشود و بیشتر افرادی از آن ها استفاده می کنند که سن بالایی دارند و تمایلی به پر کردن جای خالی دندان ها با ایمپلنت یا بریج و … ندارند. این پروتزها به راحتی روی لثه ها میلغزند، غذا خوردن با آن ها مشکل است، صحبت کردن نامفهوم است و استفاده مداوم از آن ها حساسیت ایجاد میکند. اگر چه این پروتزهای دندانی قیمت خیلی پایینتری دارند و از نظر اقتصادی بسیار به صرفه هستند اما اغلب کسانی که از دندان های مصنوعی استفاده میکنند چندان رضایتی از استفاده از این پروتزها ندارند.