مجله جامعه دندانپزشکی
سندروم سوزش دهان (BMS) یک بیماری بسیار اذیت کنندهاست که باعث ایجاد حس سوزش در دهان، لب، زبان و لثه میشود. این صفحه آخرینبار در ۶ ژوئن ۲۰۲۲ ساعت ۱۵:۴۷ ویرایش شدهاست. سرطانهای دهان در مراحل حیاتی بدون درد یا با زخمهای کوچکی همراه هستند. معمولاً تشخیص این بیماری با بیوپسی انجام میشود و درمان به نوع سرطان، محل بروز آن و میزان گسترش بستگی دارد. سرطان دهان میتواند لب، زبان، لثه، کف دهان و داخل گونهها را گرفتار کند. BMS به بسیاری از بیماریهای دهان مانند منوپوز، خشکی دهان و آلرژی ربط داده شدهاست. ویکیپدیا® علامتی تجاری متعلق به سازمان غیرانتفاعی بنیاد ویکیمدیا است. هرچه زودتر سرطان تشخیص داده شود، شانس کامل شدن درمان بیشتر میشود. در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۱ فوریهٔ ۲۰۱۱. برخی افراد فقط دچار یک مرحله از این بیماری میشوند و برخی دچار نوع عودکنندهٔ این بیماری میشوند. این بیماری در هر کس میتواند ایجاد شود ولی بیشتر زنان میانسال را گرفتار میکند. همهٔ نوشتهها تحت مجوز Creative Commons Attribution/Share-Alike در دسترس است؛ برای جزئیات بیشتر شرایط استفاده را بخوانید. اگر شما در دهان خود، تودهٔ مرموزی را که مدت طولانی ایجاد شده، مشاهده میکنید، باید به سرعت به دندانپزشک خود برای معاینه مراجعه کنید. هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد ولی درمانهایی مانند مواد شیمیایی جذب کنندهٔ آب، مکملهای ویتامینی و آنتی پرسانت چاره ساز هستند. مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Mouth disease». بعضی از ویژگیهای این بیماری شامل هیجان زیاد، افسردگی و منزوی شدن است. سرطان دهان در اثر استعمال دخانیات، افراط در الکل، در معرض تابش خورشید قرار گرفتن(لبها)، جویدن تنباکو و بیماریهای پوستی ایجاد میشود.
کاهش معاونتها و کوچکسازی ساختار در ادامه در واحدها و استانها اجرایی میشود. برنامه این بود که شعب بتوانند مجوز موافقت اصولی تأسیس بگیرند ولی از این ۴۱ شعبه فقط ۸ شعبه توانستند مجوز دریافت نمایند. مانند دانشگاههای دولتی که برای دانشگاههای خود پردیس و شعب ایجاد کرده بودند. دانشگاه آزاد اسلامی نیز امکان استفاده کرد و این منجر به تأسیس ۴۱ شعبه علوم و تحقیقات در سطح کشور شد. در هر مرکز استان یک شعبه علوم و تحقیقات در نظر گرفته شد. رشتههایی در این شعبهها ایجاد شد که از سرریز علوم و تحقیقات در آن شهر دانشجو گرفته میشد. در مقطعی دانشگاه آزاد اسلامی با یک بحران مواجه شد، بحران دولت با دانشگاه آزاد اسلامی که نه رشتهای برای دانشگاه آزاد اسلامی تصویب میشد و نه همکاری با آن میشد. البته در برخی استانها دو شعبه تأسیس شد. در این شرایط مدیریت دانشگاه و هیئت امنای وقت دانشگاه واکنشی را تدارک دید که آن تدبیر تصویب و تأسیس شعب علوم و تحقیقات بود.
مجله جامعه دندانپزشکی زاهدان
از این رو شناخت عوامل استرسزای موجود در محیط هر دانشکده و به خصوص محیطهای بالینی ضروری مینماید. براساس تحقیقات صورت گرفته در سراسر دنیا، مهم ترین عوامل استرسزا عبارتاند از امتحانات. جامعه مورد بررسی در این مطالعه، شامل کلیه دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در زمان انجام طرح در دانشکده دندانپزشکی مشغول به تحصیل بودند، بود. طی جستجوهای صورت گرفته در منابع اطلاعرسانی و بانکهای اطلاعاتی داخلی، تحقیقات اندکی در مورد بررسی استرس در بین دانشجویان دندانپزشکی موجود است. بنابراین تنها دانشجویان سال سوم، چهارم، پنجم و ششم در این تحقیق شرکت نمودند. از این رو این تحقیق به منظور شناخت عوامل تاثیرگذار در استرس موجود بین دانشجویان دانشکده دندانپزشکی مشهد صورت گرفت. این مطالعه در نیمسال دوم سال تحصیلی 88-1387 صورت گرفت. علاوه بر آن شرایط متفاوت محیطی و تفاوت در روشهای آموزشی، تعمیم نتایج را دشوار میکند. گفتنی است که دانشجویان علوم پایه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مکانی متفاوت مشغول به تحصیل بودند.
شِبهِعلم (به انگلیسی: Pseudoscience) به ادّعاها، باورها، یا کارهایی گفته میشود که بهغلط با عنوان علم ارائه میشوند، ولی بر پایهٔ روش علمی نیستند. » و از «عدم قطعیت» برای رد کردن یک اصل سادهی منطقی استفاده میکند و از «کوانتوم» برای شفا و از «ژنتیک» برای توصیف عقاید سنتی آزموده نشده و از «انرژی» به «عرفان» میرسد و از «قانون بقای ماده و انرژی» به این نتیجه میرسد که تناسخ وجود دارد و … ، فواید علمی نماز و روزه برای بدن، طب اسلامی، اعجاز های علمی قرآن، ربط دادن تجربیات نزدیک به مرگ با ماوراءالطبیعه، تاثیرات فیزیکی چشم زخم، عوارض وحشتناک خودارضایی و روانشناسی اسلامی اشاره کرد. یعنی مروّجان شبه علم به جای اینکه خرافات و مطالب غیر واقعی را بدون روتوش ارائه کنند، از قالب و اصطلاحات علمی استفاده میکنند تا با استفاده از اعتبار علم، میزان باورپذیری ادعاهای خود را بالا ببرند. مثلا فرد معتقد به شبه علم از قانون عمل و عکسالعمل برای توضیح «نتایج کار خیر» استفاده میکند و از «نسبیت» برای توضیح اینکه «فلان مهمانی چقدر نسبت به فلان کلاس درس زودتر تمام شد!
در سال 1307 رضا شاه طی فرمانی دستور تأسیس مدرسه دندانسازی را صادر کرد و دو سال بعد این مدرسه شروع بکار نمود. محل اولیه این مدرسه، در دارالفنون بود و مدیریت فنی آن را دکتر میلچارسکی به عهده داشت. در سال 1316 با تاسیس دانشگاه تهران در محل فعلی، مدرسه طب و شعب مربوط به آن به این مکان نقل مکان کردند و شرط ورود به این دانشکدهها دارا بودن دیپلم کامل متوسطه تعیین گشت. در سال تحصیلی 39-1338 آموزشگاه پرستاری دندانپزشکی در مقطع فوق دیپلم با هدف آموزش دستیار دندانپزشک آغاز به کار نمود. در سال 1355 مدرسه دندانسازی از دانشکده پزشکی مجزا گردید و دانشکده دندانپزشکی نامیده شد. از سال 1339 عضویت پزشکان و دندانپزشکان در سازمان نظام پزشکی اجباری شد و این سازمان مرجع رسیدگی به تخلفات و شکایات در رابطه با امور پزشکی و دندانپزشکی قرار گرفت. در رأس آن هیأت مدیره سازمان قرار دارد که تعداد دندانپزشکان آن دو نفر است. گروههای آموزشی اولیه عبارت بودند از: ارتودنسی، بیماریهای دهان، پروتز، جراحی و دندانپزشکی عملی.